Activități

Localitatea noastră se află în apropierea dealului Bălănești (2,3 km), nu departe de Rezervația peisagistică Temeleuți, Rezervația Plaiul Fagului, Rezervația Codru și traseele de drumeție și ciclism Sipoteni. Dealurile, lacurile, pădurile și satele alcătuiesc o zonă prielnică pentru drumeții, plimbări cu bicicleta, toate cu vedere panoramică asupra peisajului rural.
Avem un centru de informare despre activitățile în aer liber, despre traseele de drumeție și ciclism din apropiere, așa că suntem bucuroși să vă răspundem la orice întrebare despre această zonă.
Suntem locul perfect în care veți savura mâncăruri delicioase, înconjurați de natură și cultură tradițională.

Dealul Bălănești și Pădurea Codru

La doar 2,3 km de Poarta Neamului se află cel mai înalt punct din Moldova, Dealul Bălănești (430 de metri). Traseele de drumeție și ciclism care duc de la Sipoteni la Dealul Bălănești trec chiar pe lângă noi, astfel încât este ușor să le traversați până în vârful Moldovei. De pe Dealul Bălănești veți avea acces la priveliști uimitoare asupra peisajului rural și a dealurilor din jur.

Rezervația peisagistică Temeleuți

Poarta Neamului este situată chiar la marginea Rezervației peisagistice Temeleuți, oferindu-vă acces ușor spre pădurea minunată și traseele de drumeție și ciclism.

Rezervația Științifică Plaiul Fagului

Rezervația Științifică Plaiul Fagului se află la câțiva kilometri de Poarta Neamului, respectiv e ușor de mers cu bicicleta până în zona protejată și ale sale păduri. Rezervația dispune de locuri amenajate pentru picnic și grătar.

Trasee de drumeții și ciclism în apropiere de Poarta Neamului

Dacă doriți să vă bucurați de priveliştea frumoasă a Porţii Neamului, puteţi să vă plimbaţi pe traseele de drumeţii sau pe rutele de ciclism din zonă. În imediata apropiere, lângă Sipoteni, există trasee ecologice pe care le puteţi explora. De asemenea, puteţi închiria biciclete de munte pentru a vă bucura de peisajul nemaipomenit.